Könyvajánló: Preparing for Digital Disruption

Ebben a blogban most első alkalommal könyvet ajánlunk.

Ritka az az eset, amikor egy a kormányzati munkát szakmailag támogatni kívánó független stratégiai tanácsadó testület publikusan is elérhető anyagban átfogóan tárgyalja a digitalizáció kockázatait, azok valószínűsíthető társadalmi hatásait. Nos, a holland kormány abban a szerencsés helyzetben van, hogy ilyen szakmai segítséget kapott.

Bár a mindössze néhány napja publikált, nem túl terjedelmes könyv messze nem ICS-specifikus, ezzel együtt hasznos olvasmány lehet minden – a digitalizáció tágabb összefüggései iránt is érdeklődő – (szak)ember számára.

A három szerző munkáját 111 (!) konzultáns támogatta. Közöttük a SeConSys-hoz hasonlóan a legkülönbözőbb szakterületek képviselő megtalálhatók, a kritikus infrastruktúrák szakembereitől kezdve, az egyetemek, vállalkozások stb. képviselőin keresztül a rendőrségig bezárólag.

A villamosenergia-rendszer (kiber)biztonságát fókuszterületnek tekintő SeConSys együttműködés szempontjából jó látni, hogy a könyv 39. oldala külön is foglalkozik digitalizáció egyes villamosenergetikai specifikumjaival.

A könyv ITT tölthető le.

[20]


Szívesen vesszük a fentiekkel akár egyetértő, akár azokkal vitatkozó üzeneteket. Ezekre pl. újabb posztban reagálva akár érdemi szakmai eszmecsere is megindulhat.