Újabb DARPA gyakorlat Plum Island-en

Az ICS cyber security blog vendégposztja:
Újabb DARPA gyakorlat Plum Island-en

2021. február 06. – icscybersec

Tavaly már írtam arról, hogy az amerikai fegyveres erők vezetésével évek óta rendeznek olyan gyakorlatokat, amelyek célja különböző forgatókönyvek mentén az amerikai villamosenergia-rendszer elleni kibertámadások hatásait és a védekezés lehetséges módjait tesztelik.

2020-ban ez a teszt, ami (szokás szerint) a Long Island mellett található Plum Island-en kapott helyet, a COViD miatt ugyanúgy kicsit máshogy lett végrehajtva, mint annyi minden más. A gyakorlat résztvevői döntő többségükben távolról csatlakoztak a teszthez felépített villamosenergia-hálózat egyes létesítményeihez, fizikailag csak azok a szakemberek voltak a szigeten, akiknél a feladataik ezt nélkülözhetetlenné tették.

A gyakorlat részleteiről és a Plum Island-i gyakorlat utóéletéről a CyberScoop cikkében lehet olvasni. Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy az illetékesek mikor szeretnék megrendezni az első magyar, kifejezetten szektor-specifikus kiberbiztonsági gyakorlatokat (villamosenergia-szektor, viziközmű vállalatok, gáz- és olajipar, stb. számára)?

***

A vendégposzt eredetije az ICS cyber security blogon jelent meg.